wspolczesne-systemy-zarzadzania.-jakosc, ebooki

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • agafilka.keep.pl
  • Podobne

     

    wspolczesne-systemy-zarzadzania.-jakosc, ebooki

    [ Pobierz całość w formacie PDF ]
    Spis treci
    Wstp
    9
    Rozdzia 1.
    Funkcja zarzdzania jakoci w organizacji
    11
    Jako jako ródo przewagi konkurencyjnej organizacji
    12
    Podejcie pozycyjne
    12
    Podejcie zasobowe
    14
    Syntetyczne ujcie przewagi konkurencyjnej
    15
    Jako a przewaga konkurencyjna
    16
    Jako w dziaalnoci wytwórczej, usugowej i handlowej
    19
    Jako w dziaalnoci wytwórczej
    20
    Jako w dziaalnoci usugowej
    21
    Jako w dziaalnoci handlowej
    23
    Jako w e-commerce
    23
    Koszty jakoci w organizacji
    25
    Budowa systemu rachunku kosztów jakoci
    30
    Prowadzenie rachunku kosztów jakoci
    33
    Satysfakcja klientów i jej pomiar w zarzdzaniu jakoci
    37
    Metodologiczne aspekty badania satysfakcji klientów w organizacji
    39
    Rozdzia 2.
    Zasady zarzdzania jakoci w wietle aktualnej wiedzy
    45
    Zasada 1.: orientacja na klienta
    46
    Dotychczasowe badania
    46
    Praktyczne wykorzystanie zasady „orientacja na klienta”
    47
    Zasada 2.: przywództwo
    49
    Dotychczasowe badania
    49
    Praktyczne wykorzystanie zasady „przywództwo”
    50
    Zasada 3.: zaangaowanie pracowników
    52
    Dotychczasowe badania
    53
    Praktyczne zastosowanie zasady „zaangaowanie pracowników”
    54
    Zasada 4.: podejcie procesowe
    56
    Dotychczasowe badania
    57
    Praktyczne wykorzystanie omawianej zasady
    57
    6
    Wspóczesne systemy zarzdzania. Jako, bezpieczestwo, ryzyko
    Zasada 5.: podejcie systemowe do zarzdzania
    60
    Dotychczasowe badania
    61
    Praktyczne moliwoci zastosowania teorii systemowej
    62
    Zasada 6.: cige doskonalenie
    62
    Dotychczasowe badania
    63
    Praktyczne moliwoci wykorzystania zasady „cige doskonalenie”
    64
    Zasada 7.: podejmowanie decyzji na podstawie faktów
    65
    Dotychczasowe badania
    65
    Praktyczne wykorzystanie zasady „podejmowanie decyzji na podstawie faktów”
    66
    Zasada 8.: wzajemnie korzystne powizania z dostawcami
    68
    Dotychczasowe badania
    68
    Praktyczne wykorzystanie zasady
    „wzajemnie korzystne powizania z dostawcami”
    69
    Ograniczenia omawianych zasad
    69
    Rozdzia 3.
    Znormalizowany system zarzdzania jakoci zgodny
    z ISO 9001:2008
    73
    Podsystem dokumentacyjny
    75
    Podsystem spoeczny
    78
    Podsystem rynkowy
    82
    Podsystem operacyjny
    85
    Rozdzia 4.
    Systemy zarzdzania bezpieczestwem i higien ywnoci
    93
    System zarzdzania budowany na podstawie standardu HACCP
    94
    System zarzdzania budowany na podstawie standardu BRC
    98
    System zarzdzania budowany na podstawie standardu IFS
    102
    System zarzdzania budowany na podstawie standardu ISO 22000
    106
    Rozdzia 5.
    Systemy zarzdzania zorientowane
    na ograniczanie ryzyka dziaalnoci organizacji
    111
    Systemy zarzdzania rodowiskowego
    112
    Wymagania ogólne
    114
    Polityka rodowiskowa
    116
    Planowanie
    116
    Wdraanie i funkcjonowanie
    117
    Sprawdzanie
    117
    Przegld zarzdzania
    118
    Systemy zarzdzania bezpieczestwem i higien pracy
    118
    Wymagania ogólne
    121
    Zaangaowanie najwyszego kierownictwa
    oraz polityka bezpieczestwa i higieny pracy
    121
    Planowanie
    122
    Wdraanie i funkcjonowanie
    122
    Sprawdzanie oraz dziaania korygujce i zapobiegawcze
    123
    Przegld zarzdzania
    123
    Cige doskonalenie
    123
    Spis treci
    7
    Systemy zarzdzania bezpieczestwem informacji
    124
    Systemy zarzdzania cigoci dziaalnoci organizacji
    127
    Planowanie programu
    131
    Implementacja i biece operacje
    132
    Monitorowanie i przegldy
    132
    Utrzymywanie i doskonalenie
    132
    Systemy zarzdzania bezpieczestwem acucha dostaw
    133
    Systemy zarzdzania ryzykiem
    135
    Istota i skutki ryzyka dla dziaalnoci organizacji
    137
    Pojmowanie ryzyka
    137
    Zapisy z oceny ryzyka
    138
    System klasyfikacji ryzyka
    138
    Zasady zarzdzania ryzykiem
    138
    Planowanie i projektowanie
    139
    Implementacja i benchmarking
    140
    Monitorowanie i pomiary
    141
    Uczenie si i raportowanie
    142
    Rozdzia 6.
    Zarzdzanie przez jako
    (TQM — Total Quality Management)
    143
    Moliwoci wdraania koncepcji zarzdzania przez jako na podstawie
    systemów znormalizowanych
    145
    Samoocena organizacji
    146
    Przykadowe modele samooceny
    147
    Motywy wdraania modeli doskonaoci
    153
    Metodyka samooceny na przykadzie modelu EFQM
    153
    Korzyci stosowania wymaga zawartych w modelach
    161
    Aktualno tez Deminga
    164
    Notka biograficzna
    164
    Zasady i choroby miertelne wedug Deminga
    165
    Przyszo koncepcji TQM
    171
    Warunek 1.: stosowanie jak najlepszych technologii
    171
    Warunek 2.: etyczne ksztatowanie potrzeb klientów
    173
    Warunek 3.: doskonalenie komunikacji z klientami
    174
    Warunek 4.: powizanie wyników TQM z ide zrównowaonego rozwoju
    175
    Warunek 5.: dalszy rozwój norm jakoci
    175
    Warunek 6.: wypracowanie nowych zasad wspópracy
    z dostawcami przy realizacji innowacyjnych produktów
    176
    Zakoczenie
    177
    Bibliografia
    181
    8
    Wspóczesne systemy zarzdzania. Jako, bezpieczestwo, ryzyko
    [ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • mement.xlx.pl
  • Designed by Finerdesign.com