whky 6 7 2015, Books, alko-books

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • tykypyfyfy.xlx.pl
  • Podobne

     

    whky 6 7 2015, Books, alko-books

    [ Pobierz całość w formacie PDF ]
    //-->czerwiec / lipiec 2015/nr 620złw tym 23% VATPowrót legendy– Starka wychodzi z piwnicKochamy wyzwania,czyli pierwsza polska whisky single maltWhisky to jego specjalność– trunek w życiu Humphreya BogartaNa Białym Koniu,czyli odwiedzamy Glen ElginAlan Winchester:jeden festiwal, masa korzyściGrantMeikleJesteśmy strażnikami firmydla przyszłych pokoleńKirstenSSzanowni Państwo,W tym numerze szczególnie zachęcam do przeczytania wy-wiadu z niezwykłą Kirsten rant Meikle, przedstawicielkąpiątej generacji słynnego rodu rantów, która opowiedzia-ła o ekskluzywnych markach whisky z rodzinnego portfolio.Z kolei Alan Winchester, główny destylator lenli et, przybli-żył nam atrakcje festiwalu Spirit of Speyside. Piszemy również o sile przemysłu szkockiej whisky, któ-rego motorem jest tradycja i wysoka jakość produktów. y-nek szkockiej dynamicznie się rozwija, pojawiają się nowe,wysokiej jakości blendy. Do sklepów powraca też powoli za-pomniana grain whisky. Powstają nowe destylarnie, a starefirmy zwiększają swoje moce produkcyjne. Prezentujemyrelację z wizyty w niezwykłej destylarni len Elgin, łączącejtradycję z nowoczesnością. Interesujące są również polskie ścieżki. pisujemy pre-mierę pierwszej polskiej single malt whisky – „Prologue”,stworzonej przez rodzinę Kozubów. W naszym magazynienie mogło też zabraknąć tekstu o znanej i lubianej Starce,która pod koniec roku ma wrócić do sprzedaży. Jeśli chcą sięPaństwo dowiedzieć więcej o skarbach ukrytych w piwnicySzczecińskiej Fabryki Wódek, zachęcam do przeczytania ar-tykułu „Powrót legendy”. Dla miłośników wakacyjnych podróży przygotowaliśmyzestawienie interesujących whisky barów w Polsce i NowymJorku, które być może znajdą się na mapie Państwa letnichwojaży. Wierzę, że nie tylko fanom Humpreya Bogarta, aurenBacall i grupy at Pack spodoba się najnowszy tekst autor-stwa Wiesława Kota o słynnych ludziach Hollywood.yczę Państwu udanych wakacji,Krzysztof Maruszewskiedaktor NaczelnyNr/1000Spis treści4czerwiec20153247Whisky po polsku:Jeszcze w tym roku Starka wrócina krajowy rynek – deklarujew rozmowie z nami SylwesterKloskowski, dyrektor generalnySzczecińskiej Fabryki Wódek„Starka” sp. z o.o.Ludzie whisky:ro nieRozmawiamy z Kirsten GrantMeikle, przedstawicielką piątejgeneracji rodu rantów, dyrektorkądo spraw marek luksusowychw William rant & Sons td.Dram za dramem:4Powrót legendy32Moja rado44o nowego w desty arniac2Co w beczkachpiszczy:wi towanie z rdbegieDzień Ardbega, w jubileuszowejoprawie, świętowano równieżw Polsce.47„Prologue” na początek – o debiuciepierwszej polskiej whisky singlemalt i nie tylko rozmawiamyz Maciejem Kozubą.10Kochamy wyzwaniaWhisky u źródeł:bo owe nadziejeok 2015 będzie ważny dlaodrodzenia whisky zbożowej.a iałyoniczyli Glen Elgindwiedzamy gorzelnię godzącąprzeciwieństwa, niedostępnąna co dzień dla zwiedzających.3641orzelnie wśród najważniejszychatrakcji turystycznych Szkocji.48Whisky odwiedzana49Irlandzka wizjaZ whisky dookołaświata:anadyjskie wi to w iskyDziesiąta edycja kanadyjskiegoictoria Whisky Festi al oczamiAlwyne Gwilt.14Irish Whiskey Associationi jego strategia dla whiskeyna kolejne lata.Branża whisky ma mocne podstawy.Straty na jednych rynkach jestw stanie odrobić na innych.łoty sz ak owego orkSpacer po najlepszych lokalachna wschodnim wybrzeżu USA.isky to jego specja noBoogie pił, bo lubił. Whisky w życiuHumphreya Bogarta.18Zmienne losy2228Spis treści507278Moja whisky:eden estiwaasa korzy ciZ Alanem Winchesterem, głównymdestylatorem lenli et, rozmawiamyo festiwalu Spirit Of Speyside.Sfera konesera:eden dzie z w iskyZa nami kolejna odsłonaŚwiatowego Dnia Whisky.perib rbonaNowa książka eida Mitenbulerato portret burbona i ludzi, którzygo tworzą.Łyk historii:Burbon single barrel i jego twórca,czyli drugi oddech branży.50687178Pojedyncza beczka Elmera Lee80Przepisy z kropelką:Sfera kipera:edaktor prowadzący, ColinHampden-White, rekomenduje trunkina czerwiec.i kna i w iskySpecjalnie dla nas – rekomendacjeKirsty Clarke.Barmańskie schody – przepisy PatrykaKozyry.53„Whisky” ocenia whisky576264Przedstawiamy kolejne polskielokale, specjalizujące sięw serwowaniu whisky.72Z whisky po Polsceapa i taj oje słowaProblemy z opisywaniem nutsmakowych, czyli jak znale ć złotyśrodek.TOP5it na szóstkAnnabel Meikle kosztuje whisky,która nie jest na sprzedaż.Top55357czerwiec20153 [ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • mement.xlx.pl
  • Designed by Finerdesign.com