wegańska bogini w kuchni cała książka, ebooki

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • tykypyfyfy.xlx.pl
  • Podobne

     

    wegańska bogini w kuchni cała książka, ebooki

    [ Pobierz całość w formacie PDF ]
    Wegaskie
    NIADANIA
    Kawa jest szkodliwa dla organizmu i to zy sposób na rozpoczcie
    dnia. (Jeli to dla Ciebie nowo, przeczytaj „Wegask bogini”,
    s. 21). Prawdziwe niadanie mistrzów to wiee owoce.
    Ale w weekendy oraz w dni, w które owoce nie wystarcz,
    ciesz si poniszymi wegaskimi niadaniami.
    Francuska „jajecznica” bez jaj
    Domowe muesli
    JEDYNA niadaniowa kanapka
    Ziemniaczana „jajecznica” bez jaj
    Francuski tost pod pierzynk z nerkowców
    Podstawowe naleniki
    Podstawowe muffinki owocowo-orzechowe
    Koktajle
    Wegaskie burrito na niadanie
    Wegomlet z Denver dla dwojga
    17
    Francuska „jajecznica” bez jaj
    W duej misce pocz tofu, ser, ce-
    bulk, czosnek, patki drodowe, sos
    tamari lub inny sos sojowy, kurku-
    m, sól i pieprz. Odstaw mieszank
    na bok.
    Du patelni teflonow postaw
    na rednim ogniu i stop na niej olej
    kokosowy. Na tuszcz wrzu grzyby
    i sma je, od czasu do czasu miesza-
    jc, a bd mikkie, przez okoo 1½
    minuty. Dorzu szpinak, jeli to ko-
    nieczne, to po garci naraz, i sma,
    a licie zmikn, przez okoo 1 mi-
    nut. Dodaj tofu z dodatkami i sma
    cao, od czasu do czasu mieszajc,
    przez 3 – 4 minuty lub tak dugo,
    a z „jajecznicy” wyparuje cay pyn
    i bdzie gorca. Podawaj natych-
    miast.
    Porcja dla 3 – 4 osób
    400 – 450 g twardego lub bardzo
    twardego tofu, pokruszonego
    (użyj dłoni lub widelca)
    100 g pokruszonego wegańskiego sera
    typu cheddar, innego łagodnego,
    półmiękkiego sera lub łagodnego
    sera topionego
    3 posiekane pędy zielonej cebulki
    2 rozgniecione ząbki czosnku
    2 łyżki płatków drożdżowych
    1 łyżka sosu tamari lub innego sosu
    sojowego
    1
    /
    2
    łyżeczki kurkumy
    1
    /
    2
    łyżeczki drobnoziarnistej soli morskiej
    1
    /
    2
    łyżeczki pieprzu
    1
    /
    2
    łyżki rafinowanego oleju kokosowego
    1 szklanka pokrojonych w plastry
    grzybów (obojętnie, jakiego rodzaju,
    lub mieszanych)
    2 szklanki świeżych liści szpinaku
    Wegaska bogini w kuchni
    18
    Domowe muesli
    Rozgrzej piekarnik do 150°C.
    Patki owsiane rozó na duej
    blasze do pieczenia o wysokich brze-
    gach i piecz je, od czasu do czasu
    mieszajc, przez okoo 15 minut, a
    bd lekko upraone.
    W midzyczasie w duej misce
    pocz migday, kokos i sól. W maej
    misce wymieszaj syrop klonowy,
    syrop ryowy i olej.
    Upraone patki wsyp do migda-
    ów z dodatkami. Nastpnie dodaj
    wymieszane syropy i dokadnie wszy-
    stko pocz.
    Wysmaruj tuszczem blach. Mu-
    esli rozó równomiernie na blasze
    i piecz je, mieszajc od czasu do
    czasu, a bdzie zotobrzowe, przez
    ok. 20 – 25 minut (mieszanina bdzie
    wyglda nadal na gorc i mokr

    i taka te bdzie w dotyku). Domie-
    szaj do muesli suszone owoce, a na-
    stpnie pozostaw cao do zupe-
    nego wystudzenia w rondlu lub na
    kratce z piekarnika. (Czekanie, a
    muesli wystygnie, bdzie tortur.
    Postaraj si jednak. Ta potrawa jest
    gorca). Przechowuj w szczelnym
    pojemniku.
    1 szklanka jagód (jeśli użyjesz truskawek,
    usuń z nich ogonki i pokrój je
    w ćwiartki)
    1 opakowanie (ok. 150 g) sojowego
    jogurtu waniliowego
    lub owocowego
    2
    /
    3
    szklanki domowego muesli
    DOMOWE MUESLI
    Porcja na ok. 6 szklanek
    2 szklanki płatków owsianych
    1
    1
    /
    4
    szklanki (100 g) płatków
    migdałowych
    1
    /
    4
    szklanki niesłodzonych wiórków
    kokosowych
    1
    /
    4
    łyżeczki drobnoziarnistej soli morskiej
    1
    /
    4
    szklanki syropu klonowego
    2 łyżki syropu ryżowego
    2 łyżki oleju krokoszowego plus niewielka
    ilość do wysmarowania blachy
    1 szklanka suszonych owoców (rodzynek,
    jasnych rodzynek, żurawiny,
    posiekanych moreli — możesz
    wykorzystać jeden rodzaj owoców
    lub zmieszać je w dowolnej
    kombinacji)
    Wegaskie niadania
    19
    JEDYNA niadaniowa kanapka
    Kawaek tofu podziel na 4 cienkie
    plastry. Du patelni postaw na
    rednim ogniu i stop na niej olej
    kokosowy. Na tuszczu sma przez
    2 minuty tofu oraz wdlin. Obró
    tofu i wdlin na drug stron i dodaj
    do tofu niewielk ilo masa sojo-
    wego, zanim pooysz na tofu ser.
    Przykryj patelni i sma wszystko
    przez kolejne 2 minuty. Na 4 krom-
    kach poó po 1 plastrze wdliny,
    1 kawaku tofu z serem oraz po 1 pla-
    sterku pomidora, jeli chcesz go uy.
    Cao szczodrze posyp sol i pie-
    przem oraz polej keczupem, jeli
    masz tak ochot, i przykryj pozo-
    staymi 4 kromkami. Podawaj na-
    tychmiast. Po tym wszystkim mo-
    esz umrze szczliwa.
    Porcja na 4 kanapki
    ok. 200 – 250 g pieczonego
    lub smażonego tofu
    2 łyżki rafinowanego oleju kokosowego
    4 plastry wegańskiej wędliny sojowej
    o smaku bekonu
    4 plastry wegańskiego sera typu cheddar,
    innego łagodnego, półmiękkiego
    sera lub łagodnego sera topionego
    8 kromek pieczywa pełnoziarnistego
    4 plastry pomidora (opcjonalnie)
    2 łyżki masła sojowego
    drobnoziarnista sól morska
    pieprz
    keczup (opcjonalnie)
    Wegaska bogini w kuchni
    20
    [ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • mement.xlx.pl
  • Designed by Finerdesign.com